Избрани Новини

Бизнесмен получи 5 години затвор за убийство на съдружник с цели 16 куршума

Мъжът ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип

На пет години затвор бе осъден варненският бизнесмен Красимир Крулев, който застреля преди 7 години съдружникът си Ангел Събев. Това постанови на първа инстанция окръжният съд в Благоевград в сряда вечерта.

Мъжът ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип. Освен това ще трябва да плати по 60 000 лв. на родителите и съпругата на Събев, както и по 40 000 лв. на двете му деца.

Убийството бе извършено на 30 януари 2008 г. в офиса на общата им фирма в Банско, която тогава се занимаваше със строителство на хотели, пише "Труд".

Крулев установил, че партньорът му го мами.

В офисът двамата започнали да се карат и спорят по бизнес проблемите им.

Крулев обвинил съдружника си, че източва пари, тъй като от общите им сметки липсвали около 6 милиона евро. Събев пък му отговорил с лични нападки, че детето не е негово, а съпругата му е с леко поведение. Това вбесило Крулев и той извадил законен пистолет и изстрелял общо 16 куршума в тялото на съдружника си. След това Крулев се предал в полицията.

"Признавам се за виновен, искрено съжалявам за това, което съм извършил", бяха последните думи на подсъдимия. Съдът прие, че убийството е извършено в състояние на афект.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден