Избрани Новини

Родители от Рибново със сигнал за пиян учител по география

Сигналът е подаден до РИО - Благоевград

Родители на ученици от СОУ "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново сигнализираха Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград за пиян учител по време на работа. Отивайки на родителска среща в училището, майки и бащи заварили във видимо нетрезво състояние учителя по география и класен ръководител на осмокласниците Осман Арнаудски. Възмутени от вида и поведението на преподавателя, родителите светкавично уведомили всички възможни институции и поискали незабавното му отстраняване от школото. Освен инспектората, те сезирали за случая местните управници в Рибново, отдел "Образование" в община Гърмен и Областната администрация в Благоевград.

По случая "Арнаудски" днес е получила позвънявания лично и кметицата на Гърмен Минка Капитанова. Заради скандала тя е изпратила в училището заместник - кмета по образованието Рифат Атипов заедно със служители от администрацията, за да се запознаят на място със случая. Заради нетрезвото състояние на Арнаудски, директорът Светослав Беков е издал заповед, с която го е отстранил от школото за днешния работен ден.

"Изискал съм писмен доклад от Беков за поведението на учителя, както и конкретни мерки за решаване на проблема. Самият директор призна, че провинението на учителя по география не е за първи път", коментира пред „Инфомрежа“ началникът на РИО - Благоевград Огнян Соколов. Децата също се оплаквали на родителите си, че учителят им по география често влизал в час, ухаещ на алкохол.

Осман Арнаудски преподава в школото в Рибново повече от 10 години. Започнал сериозно да злоупотребява с чашката в последните две-три години. По време на работа той имал навика да прескача до лавката в двора на училището за питие. Дори имало случаи, когато се връщал от там с бутилка от минерална вода или безалкохолна напитка, в която всъщност имало алкохол. За сервиране на алкохол във въпросната лавка, предимно вечер, нееднократно са постъпвали и сигнали от живеещи около училището семейства, заради среднощни пиянски скандали и побоища.

Какво наказание ще отнесе Осман Арнаутски, ще стане ясно в следващите няколко дни. Родителите в Рибново обаче са категорични, че той трябва да бъде освободен от работа незабавно.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)