Избрани Новини

Жителите на благоевградския квартал "Грамада" негодуват срещу ново име на улица

В момента за смяната на името върви подписка

Жители на благоевградския квартал "Грамада" се обявиха категорично против решението на ентусиасти да променят името на ул. "Осогово" в квартала на улица "Рут и Стефан Цветкови". В момента за смяната на името върви подписка. Припомняме, че ученици от IV ОУ “Димчо Дебелянов” подеха подписка за промяна името на улицата. Според тях по – подходящо име за "Осогово", на която се намира школото, е Рут и Стефан Цветкови. Преди няколко години доц. Стефан Иванов стартира инициативата за смяна на името й.

Според Иванов двамата учители Рут и Стефан Цветкови са успели да променят мисленето на хората в Грамада през 30 –те години на миналия век. Те са били възрожденци, изцяло отдадени на мисията си. Защото макар и да се е намирало на не повече от 3 километра от града, село Грамада е било изостанало не само в просветно отношение, но и в ежедневния бит, във взаимоотношенията, в духовния живот. Според директора на училището Илиян Чапкънов става дума за подписка, подета от училището, в която всеки може да се подпише.

Смяната на името обаче води след себе си някой задължителни административни процедури, които живеещите на улицата трябва да извършат. Например подмяна на личните документи с нови, заради новата адресна регистрация. Именно поради тази причина много хора на улица "Осогово" и квартала не желаят смяна на името. Учениците, обаче са твърдо решени да доведат инициативата до край и улицата да носи името Рут и Стефан Цветкови.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов