Избрани Новини

"Спортист №1 на Кюстендил" Владислав Методиев влиза в Отбора на света

Битката в класическия стил ще бъде на 25 януари в Колорадо

"Спортист №1 на Кюстендил" за 2014 година Владислав Методиев ще е част от Отбора на света, който ще се изправи в двустранна среща по борба срещу националния тим на САЩ в Колорадо Спринг, предаде Дарик. Битката в класическия стил ще бъде на 25 януари в балната зала на хотел "Хилтън". България ще бъде представена от 7 борци, водени от олимпийския шампион Армен Назарян и неговия помощник Милчо Радуловски. В състава влизат: световният и европейски шампион за 2013 г. Иво Ангелов (59 кг); настоящият европървенец и кюстендилец Александър Костадинов (59 кг); олимпийският бронзов медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев (75 кг) и Илиян Георгиев (75 кг); на големия тепих след близо 2-годишна пауза се връща Елис Гури, световен шампион за 2011 -та,  в същата категория сили ще премери и Владислав Методиев, европейски вицешампион за 2013 г.; в кат. до 66 кг треньорският тандем е заложил на бесарабския българин Константин Стас.
Спортист №1 на Кюстендил за последните 2 години лети за САЩ в сряда. Преди битката националите ни ще имат лагер с домакините, който ще започне от 15 януари. В сбора участие ще вземат и борците на Русия, Казахстан, Република Корея и др.
В края на месеца класиците ни по традиция ще стартират и на силния турнир "Дейвид Шулц".
"Направихме добра подготовка и тръгваме за Щатите с надежда да започнем силно сезона. Още повече това ще е една проверка за отбора на американска земя, след като по - късно през годината Лас Вегас ще посрещне и световното първенство", каза Армен Назарян, старши треньор на националите ни по класическа борба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов