Избрани Новини

Военно формирование 26 400 - Благоевград откри новата учебна година

В своето приветствено слово, командирът на поделението отбеляза, че изминалата година е била успешна

Под звуците на представителния духов оркестър на Сухопътните войски тържествено беше открита новата учебна 2015 година във военно формирование 26 400 – Благоевград.

В своето приветствено слово към военнослужещите, командирът на поделението подполковник Иван Иванов отбеляза, че изминалата година е била успешна. „От нас се изисква постоянно да полагаме усилия, за да оправдаем и затвърдим гласуваното ни доверие от нашия народ, както и за по нататъшното задълбочаване и укрепване на връзката между обществото и армията. И тази година ще затвърдим максимата, че ние сме винаги и навреме там където и когато е трудно и другите не могат”, подчерта подполковник Иванов, информираха от пресцентъра на Областна администрация - Благоевград. „Уважаеми военнослужещи, военната професия не е просто държавна служба, тя е призвание. Военната кариера е за волеви и целеустремени, силни тялом и духом, идеалисти, хора, за които патриотизмът не е празна дума, а дълбоко осъзнато убеждение. Поздравявам Ви най-сърдечно по случай  откриване на учебната година! Пазете бойните знамена неопетнени. Следвайте примера на нашите предци. Съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения, защото тя е гарант за суверенитета и териториалната цялост на страната. Бъдете живи и здрави“ каза в приветственото си слово към военнослужещите от благоевградското поделение от името на областният управител Бисер Михайлов – заместникът му Асим Адемов.

Приветствие към военнослужещите отправи и заместник кметът  на община Благоевград Валери Смиленов.
Духовници от Благоевградския храм „Въведение Пресветия Богородици”, извършиха тържествен водосвет за здраве и благоденствие на военнослужещите и техните семейства. След водосвета личният състав премина в тържествен марш, а официалните гости - началник на ОД на МВР - комисар Васил Митов, началник на РД „ПБЗН”- комисар Георги Пармаков, началник на РС на „ПБЗН” - главен инспектор Боян Кондуров, началник на граничен полицейски участък - главен инспектор Огнян Богоев, директорът на Регионален исторически музей - Христина Цонева се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Сухопътните войски на специално обусловените седем учебни центъра.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов