Избрани Новини

Няма пари за подкопан мост на Струма

Порои подкопали устоите на 102 - метровия мост при Мурсалево на река Струма

Укрепването на 102- метров мост на река Струма под с. Мурсалево, подкопан от поройни води последните години, не може да стане поради липса на средства, споделиха пътни експерти. В писмо до областното "Пътно управление" в Кюстендил м.г. кметът на Кочериново Иван Минков /ГЕРБ/ сигнализира, че мостът, строен преди около половин век, е опасен за преминаване - особено от тежкотоварни МПС, информира "Труд".

Водите на реката подровили една от 5- те колони на съоръжението, тя "виси" във въздуха, притеснен е кметът. Експерти от кюстендилското Пътно и от Басейнова дирекция в Благоевград направили през есента на м.г. оценка на място по състоянието на обекта. Констатирани са разрушения и разкъсвания и на прага, активно използван от въдичари за риболов по реката

Ремонт може да започне едва когато се изясни чия собственост е мостът, коментират регионални пътни шефове. Доскоро той е бил общински, по него се преминава за 7 - 8 села по десния бряг на Струма. Сега обаче съоръжението попада в сервитута на изграждащата се на метри автомагистрала "Струма", т.е. мостът вече е държавен, казва кметът на Кочериново.

Най - логично е от фирмите изпълнители на автомагистрала "Струма" да окажат съдействие и с участието си да спомогнат за укрепването на водещия към няколко села оттатък Струма, коментират участвали в срещата експерти. Още повече, че самите пътни машини са на терена в непосредствена близост. Засега обаче от дружествата, изграждащи аутобана, не взимат отношение по въпроса за стария мурсалевски мост над Струма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов