Избрани Новини

Татяна Стоянова е убита заради икономическа сделка, която е провалила?

Очаква се извънреден брифинг на полицията

Общината в Пазарджик се управлява тоталитарно. Въпреки това става дума за обществени поръчки, публично-частно партньорство. Имам впечатление и го казвам неслучайно. Всички знаят за какво става дума. Това каза пред Нова тв ген. Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

Версиите за убийството са няколко. Като дясна ръка на кмета на града се смята, че тя е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена.

„Преди 2 месеца при мен пристигна сигнал за една много тежка обвързаност между представители на МВР и вътрешна власт, за тежко кадруване и тежки корупционни обвързаности, които мачкат бизнеса. Сигналът беше подписан от конкретен човек. Става дума за случай като „Белведере“, но на местна почва. Този сигнал го пратих в прокуратурата“, заяви Атанасов.

„Трябва да проверя в деловодството на комисията, за да видя как се е развил ходът на сигнала“, каза още ген. Атанасов.
Говорителят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов съобщи, че Стоянова от години работи в общината в града. "Познавам я като добър професионалист и коректен колега", сподели той. "Категорично в областната дирекция или районното управление на МВР в Пазарджик не е получавана информация за заплахи към Татяна Стоянова", заяви Стоянов. Той обаче отказа да коментира с какво оръжие е убита младата жена.

33-годишната жена се е прибирала от работа, когато неизвестен засега човек я е прострелял пред дома й. Това се случва около 19.00 часа. Стоянова е застреляна от упор в главата.

Убиецът е стрелял със заглушител. Тя е била щастлива и дори е резервирала маса в местен ресторант, за да отпразнува именния си ден. Убийството е станало в оживен район, но никой не е видял или чул нещо.

Прокуратурата образува досъдебно производство. След 9.00 се очаква извънреден брифинг, на който да се даде повече информация за убийството на Татяна Стоянова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов