Избрани Новини

Сирак издирва американските си осиновители, които го изоставили на летището преди 22 години

Бойко Петров бил изоставен от биологичната си майка и настанен в дома за деца в санданското село Петрово

28-годишен сирак издирва американските си осиновители, които преди 22 г. го изоставили на летището в София. Бойко Петров бил изоставен от биологичната си майка и настанен в дома за деца в санданското с. Петрово.

Когато станал на 6 г., се появило семейство Дебора и Роджър Гренцке, които искали да си осиновят дете. Харесали си него и приятеля му Антон. След няколко посещения, при които американците носили лакомства, играчки, дрехи, те харесали Бойко за свое дете.

Въпреки честите им гостувания в дома той обаче не успял да се привърже към тях. Независимо от това процедурата преминала през столична брачна агенция, която се занимавала с международни осиновявания, пише "24 часа".

През 1993 г. минало и делото за осиновяване в Cофийския районен съд. Така Бойко Камелов Петров станал Бойко Роджър Гренцке. Новите му родители били образовани хора с добри професии и доходи.

Определен бил ден за заминаване на детето с осиновителите си за САЩ. На летището в София обаче те се качили на самолета без него. Той си спомня само, че много плакал и не искал да заминава с тях зад океана. Не знае обаче каква е причината да го изоставят тук.

Така малкият останал при преводачката, която го предала на полицията, а след това е настанен в дома за сираци в Благоевград, където живее до завършване на средното си образование.

Проблем имал с издаването на документи за самоличност, защото името му не фигурирало в ЕСГРАОН. След години перипетии около изясняване на имената му Бойко завършил училище и останал да живее в Благоевград. Сега се надява да открие американските си осиновители, за да ги попита защо са го изоставили. Иска да се срещне с тях и да му дадат шанс да учи в САЩ.

Негови приятели успели да издирят семейство Гренцке в социалните мрежи, но не могли да влязат в контакт с тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов