Избрани Новини

Стартира процедурата за удължаване на "Хемус" до разклона за Плевен и Ловеч

Прогнозната стойност на поръчката е 434 млн. лева без включен ДДС

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" е започнала днес ограничена процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране и строителство за доизграждане на автомагистрала "Хемус" от края и при Ябланица до разклона за Плевен-Ловеч, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Процедурата е от два етапа. Пресяването на потенциалните кандидати ще стана на база редица критерии, включващи професионален опит и финансов ресурс.

Преминалите етапа на преквалификация ще бъдат поканени да подадат същински оферти през второто тримесечие на 2015 г. При избор на изпълнител най-сериозна тежест ще има цената 75%, като останалите 25% са за техническата оценка. Срокът за изпълнение по всеки от договорите по двете обособени позиции е две години и половина.

По новата 60-километрова отсечка на магистралата ще бъдат изградени четири площадка за отдих, четири пътни възли, 18 мостови съоръжения, 3 тунела с обща дължина 2830 метра и осем броя археологически обекти в близост до проектното трасе. Прогнозната стойност на поръчката е 434 млн. лева без включен ДДС, пише "Дневник". Финансирането на проекта се предвижда в рамките на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов