Избрани Новини

Обществената трапезария в Дупница все още не работи

От 5 януари трябваше да заработят трима души

Обществената трапезария в Дупница все още не е отворила врати, предаде Дарик. По решение на ОбС Дупница от 5 януари в нея трябваше да започнат работа 3 човека, за да се осигури устойчивост на проекта, по който беше създадена кухнята.

По решение на ОбС Дупница от 19 декември още в първият ден на новата година 3 - ма души от уязвими групи трябваше да започнат работа на длъжност "работник кухня" към социалното предприятие "Обществена трапезария". Заетите в тази дейност ще са на минимална работна заплата, а срока на договора ще е за 5 години. Оказа се обаче, че кухнята все още не работи. Тя се намира зад старата поликлиника.

От пресцентъра на община Дупница обясниха, че от 12 до 15 януари ще бъдат проведени интервюта с желаещите да бъдат назначени в "Обществена трапезария". Няма назначени от 5 януари, тъй като след приключване на проекта голяма част от тях са си намерили работа.

"Устойчивостта на проекта е да бъде осигурено социално включване и професионална реализация на 3- ма човека, които са от целевите групи и са работили по време на проекта. Това е условие на самия проект. Услугата отново ще бъде насочена към социално слаби семейства и домакинства", обясняват от общината.

Оттам допълват, че първоначално те ще работят в тясна координация и взаимодействие със "Социален патронаж". Допълнително ще бъде обявен срокът за подаване на документи, като критериите ще бъдат същите, заложени в проекта при стартирането му. Не става ясно обаче колко човека ще могат да се хранят в социалната трапезария. По време на действието на проекта там работеха 21 човека, а кухнята се хранеха около 200 лица. Общинският съвет определи годишен бюджет за дейността 30 000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)