Избрани Новини

Разкриват банковите сметки на убит бизнесмен?

Казусът обаче вкара в спор за подсъдност Районните съдилища в Благоевград и София

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество поиска разкриване на банковите сметки на убития на 4 април 2012 г. в София благоевградски бизнесмен Йордан Динов.

Казусът обаче вкара в спор за подсъдност Районните съдилища в Благоевград и София.
Столичните магистрати твърдят, че не са компетентни да се произнесат по искането, защото в случая компетентният съд е този по постоянен адрес на лицето, т.е. този в Благоевград, пише "Труд".

Пред Софийския районен съд на 05 ноември 2014 г. е постъпило искане от КОНПИ за разкриване на сведения, представляващи банкова тайна, по отношение на Йордан Динов. Към него са приложени копия от протокол за започване на проверка и разпечатки от сайта на Търговския регистър на фирмите "Пи Уин 365" и "Скай спорт 365 - България", в които Динов имаше по 50% участие, а другата половина бяха на приятелката му Соня Букева.

Софийският районен съд е прекратил производството пред себе си и го е изпратил на Районен съд - Благоевград. Благоевградските магистрати са повдигнали процедура по препирня за подсъдност в Окръжен съд - Благоевград.

Окръжен съд - Благоевград определи Софийския районен съд за местно компетентен съд, който да разгледа и да се произнесе по искането на директора на ТД на КОНПИ - София.

Разстреляният показно в центъра на София Йордан Динов се занимаваше с букмейкърски залагания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)