Избрани Новини

МУ-Плевен дава старт на кандидат-студентската си кампания

Всеки курс включва 60 академични часа по съответната дисциплина и е на цена от 320 лв.

Медицинският университет стартира за поредна година кандидатстудентската си кампания с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия. За желаещите да кандидатстват медицина ще започнат от 10 януари 2015 г., съобщават от пресцентъра на университета. Записването на кандидат-студентите продължава до 9 януари включително.

Всеки курс включва 60 академични часа по съответната дисциплина и е на цена от 320 лв. Подготвителните кандидатстудентски курсове по биология и химия ще приключат на 15 март преди провежднето на предварителната изпитна сесия през м. април 2015 г.

От тази година висшето училище въвежда промени в съдържанието и формата на конкурсните изпити по биология и химия за специалност „Медицина“, като програмите вече са публикувани на сайта. Изпитът по биология е с продължителност 5 часа и ще включва два отделни теста, които ще проверяват познаването на материала от 8 и 9 клас.

На 4 април ще се проведе тестът по биология за бакалавърските програми. Предварителните изпити по биология и химия за специалност „Медицина“ са съответно на 5 април и на 18 април 2015 г. До края на месеца ще излезе и новият Справочник за кандидат-студенти, който ще може да бъде закупен от началото на м. февруари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов