Избрани Новини
Причина за сърдечно-съдовите заболявания са консервантите и стабилизаторите в храните
06-01-2015, 16:16
Снимка:община Благоевград
Автор:BlagoevgradUtre.bg
Още по Темата:При профилактичните изследвания, лошият холестеролът на хората, хранещи се предимно с растителна храна е значително по-нисък
Причина за сърдечно съдовите-заболявания са консервантите и стабилизаторите в храните, които поддържат по-дългия срок на годност на хранителните продукти, съобщи д-р Емилия Крилчева, общопрактикуващ лекар, цитирана от "Фокус". „Всяка храна, за да остане по-дълго време на рафта в магазина тя задължително трябва да съдържа консервант, а консервантите така както консервират храната пречат на клетките до общуват помежду си и да се извършват биологичните реакции в организма”, съобщи д-р Крилчева. Тя посочи, че в своята практика като общопрактикуващ лекар, пациентите около 70-80 годишна възраст, които се хранят с растителна храна, не боледуват от сърдечно-съдови заболявания. При профилактичните изследвания, лошият холестеролът на хората, хранещи се предимно с растителна храна е значително по-нисък, уточни д-р Крилчева. „ Практиката ми показва, че хората, които нямат възможност да сложат на трапезата си салами и месо, а основно консумират зеленчуци и плодове са по-здрави”, допълни д-р Крилчева.
Топ Новини