Избрани Новини

Пироман пали сеновали в Петричко

Четири сеновала пламнаха за седмица в различни петрички села

Четири сеновала пламнаха като факли в различни петрички села в разстояние на 1 седмица. От полицията разкриха, че основната версия е умишлен палеж на селскостопанските постройки. Криминалисти смятат, че предизвикването на пожарите е дело или на пироман, или на конкуренти на животновъдите, които стопанисват имотите, пише "Стандарт".

Първо, на 29 декември, лумна в пламъци сеновал в Тополница, унищожени бяха стотици бали сено. Навръх Нова година, към 18,13 часа е получен сигнал за пожар край село Марино поле. Огнената стихия е потушена от екипи огнеборци от Сандански и Петрич. Установено е, че по едно и също време са запалени два сеновала с обща площ от 840 квадратни метра, които са на 150 метра един от друг. Изпепелени са 11 000 бали сено, лек автомобил "Опел Вектра". Пожарникарите спасили овчарници с 200 овце, 2000 бали сено и сграда на пастирите от огъня.

Рано в неделя, към 04:56 часа, е получен сигнал за пожар в сеновал в района на село Марикостиново. Загасен е от екип на РС ПБЗН –Петрич, но са изгорели 7000 бали сено. При огледа е открита туба с бензин. сеновалът е собственост на животновъда Георги Георгиев. "Работа на полицията е да разкрие подпалвача. Но е факт, че трите села сме съседни, Тополница е на 3 - 4 км от нашето, а Марино поле е само на 2 км. Потърпевшият от пожара подари едно теле за курбана за здраве на селището ни, който правим всяка година на Богоявление – 6 януари", каза кметът на Марикостиново Иван Сотиров. Според местните хора палежите са дело на пироман. Но допускат, че може да някой конкурент на пострадалите, тъй като битката между животновъдите е за субсидиите от Европа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов