Избрани Новини

Президентът отново избра да покара ски в Банско

Държавният глава е в компанията на двама от синовете си

Президентът Росен Плевнелиев започна почивните дни на новата година така, както завърши ваканцията си миналата година – в каране на ски. Държавният глава е в компанията на двама от синовете си, спускат се по 3-4 часа на ден, разкриха служители на фирмата концесионер на ски зоната над курорта Банско, цитирани от "Стандарт". Той кара ски по пистите на Шилигарника и след коледните празници.

По традиция по това време на годината държавният глава спортува в ски центъра над Банско, докато е отседнал за почивните дни в къщата си в село Баня. Винаги идва рано, за да може да се спуска повече време. Охраната му всеки ден пристига доста по-рано, за да направи оглед на района и на пистите. Движат се дискретно, не се набиват на очи, твърдят служители на Планинската спасителна служба.

В неделя част от съоръженията в най-високите части на ски зоната не работеха заради силния вятър, но към 11,00 часа бяха пуснати в експлоатация.

Плевнелиев непрекъснато подобрява формата си и може да победи през март в състезанието по ски за дипломати, което се провежда под егидата на външния министър на България и винаги е на една от пистите на Шилигарника.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов