Избрани Новини

На три места в София приемат елхи и зелени отпадъци

Да не се изхвърлят в обикновени контейнери или... в съседния двор

Коледно-новогодишният маратон с празници, маси и раздаването на подаръци приключва.
В домовете ни се събират различни отпадъци, които ще трябва скоро да изхвърлим. Това са опаковки, но също така и зелени отпадъци - букетите, които са изгубили своя блясък, и разбира се коледните елхи.
Всяка година по това време около контейнерите за отпадъци в София започват да се появяват вече изсъхналите коледни дръвчета.

От Столичният инспекторат напомнят, че не трябва да изхвърляме отпадъци като кашони в сивите контейнери за битови отпадъци. Пластмаса, хартия, картон и стъкло трябва да поставяме в съответните съдове за разделно събиране на отпадъците. Това каза инженер Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат, предаде БНР. Няколко стръкчета растителност в кофите не представляват проблем. Лошо е, ако в контейнерите се поставят цели отрязани храсти, шума или клони.

На три места в София могат да се оставят елхите. Две от тях са в кв. „Витоша“ , а едното в кв. „Горна баня“. На тези места, които са добре указани има условия за зелени отпадъци. Това е един пилотен проект, такива места за зелени отпадъци ще бъдат изградени в цяла София. Дотогава елхите, които искаме да изхвърлим трябва да оставим  до сивите съдове за битови отпадъци, в деня в който ще е събират едрогабаритни отпадъци, уточни Веска Георгиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов