Избрани Новини

Покровнишките кукери събираха благотворително пари за Мишо

Събраните пари ще дарят за лечение на 18 - годишния Михаил Николов

Десетки жители на благоевградското село Покровник, маскирани и пременени в кукерски одежди, се включиха в традиционното отбелязване на Сурва.

Тази година празникът премина под знака на благотворителността, като събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на 18 - годишния ученик в НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" - Благоевград Михаил Николов, който е от Покровник.

След нелеп инцидент миналото лято момчето пострада тежко и дълго време беше в кома. Мишо се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, което е непосилно за семейството.

Въпреки минусовите температури от ранни зори в първия ден от новата 2015 година бабугерите тръгнаха от къща на къща и прогониха злите духове от домовете на хората.

Домакините ги черпеха с вино, ракия и сладки, като всеки според възможностите си пускаше по някой лев в благотворителната кутия в помощ на Мишо.

В негова подкрепа бяха проведени и няколко благотворителни инициативи, организирани от съученици и студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски". Към кампанията се присъедини и Драматичният театър в Благоевград.

На тийнеджъра посвети цялата си коледно - новогодишна програма и Община Благоевград. Тържествата преминаха под мотото "Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!".

Във Фейсбук има създадена и група "ДА ПОМОГНЕМ НА МИШО ЗАЕДНО!", към която са се присъединили повече от 1000 души.

Михаил Николов е многократен медалист от състезания по MMA и бразилско жиу - житцу. За неговото лечение и рехабилитация в Австрия са необходими 120 000 лева, съобщава infomreja.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов