Избрани Новини

Огромно кукерско шествие от Мусомища прогони злите духове в Гоце Делчев

Бабугерите обиколиха целия град

Часове преди настъпването на новата 2015 година огромно кукерско шествие от гоцеделчевското село Мусомища прочисти с традиционни ритуали целия град от зли духове.

Така наречените "бабугери" обиколиха къщи, търговски обекти и обществени сгради и пожелаха на магазинери, ресторантьори и на всеки срещнат по пътя весела и щастлива Нова година.

Повечето от бабугерите са самодейци от читалището в Мусомища. Групата е награждавана многократно за участието си в местни и национални кукерски състезания и прегледи на самодейни състави към българските читалища.

Точно в полунощ на площад "Македония" в Гоце Делчев стотици жители и гости на чисто се поздравиха с новата година и си пожелаха тя да е в пъти по - добра от старата, която остави много малко положителни спомени у жителите на региона и страната.

Със същите надежди кметовете Владимир Москов, Людмил Терзиев, Арбен Мименов и Минка Капитанова поведоха дълги хора в новогодишната нощ на площадите в Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен, съобщава Инфомрежа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)