Избрани Новини

Полицейско куче се пенсионира след участие в 400 ареста

Само наркотиците, надушени от Алфи, се изчисляват на 8 милиона лири

Алфи - едно от топ полицейските кучета на Великобритания, се пенсионира, след като за осем години служба надуши наркотици, оръжия и пари на стойност над 11 милиона лири, пише в. "Дейли експрес".

Косматият служител от породата "спрингер шпаньол" се присъединява към полицията на Стафордшир през 2006 г. Алфи е дарен на службата, след като стопаните му установяват, че питомецът им хиперактивно маха с опашка. За осем години работа съвместно с дресьорката си Джули Харгрийвс шпаньолът е помогнал за над 400 ареста. Само наркотиците, надушени от Алфи, се изчисляват на 8 милиона лири.

"Той е най-доброто куче, с което съм имала възможността да работя, и беше отличен служител на полицията. Постоянно надминаваше очакванията ми. Неизброимо много пъти Алфи е помагал да откриваме неща, които сме търсили отчаяно, за да подсигурим обществената безопасност", споделя 45-годишната Джули Харгрийвс. След осем години отлична служба 9-годишния Алфи ще се радва на спокойни старини благодарение на програмата на Стафордширската полиция за пенсионирани кучета.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов