Избрани Новини

Бедствено е положението във Враца и Монтана

Работи се за възстановяване на движението по третокласните пътища

Бедствено е положението във Враца и Монтана, тежка остава обстановката в Кнежа. Отменено е бедственото положение в Ловеч. Това съобщи главен комисар Николай Николов, началник на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, цитиран от „Фокус“.

„В цялата страна няма бедстващи хора и откъснати селища без ток и вода. Изключение правят две махали във Видинско, на които все още не е възстановено електрозахранването”, поясни гл. комисар Николов. По думите му републиканската пътна мрежа, първокласните и второкласните пътища, са отворени. В момента се работи активно по възстановяването на движението на третокласните пътища. Главен комисар Николов поясни, че 300 служители на МВР са ангажирани пряко с всички дейности и си сътрудничат със служители на Агенция „Пътна инфраструктура”. „Очакваме вятърът да отслабне в близките 24 часа”, коментира той и добави, че се очаква и падане на температурите.

„Очакваме да превали в Югоизточна България, екипите са предупредени да бъдат в готовност. Най-важното е всички пътуващи да спазват указанията на компетентните органи, да гледат колата им да е в техническа изправност, да имат топли напитки и заредени мобилни телефони, за да може, ако се случи аварийна ситуация да бъдат готови”, каза още главен комисар Николов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов