Избрани Новини

Нормална е пътната обстановка в старозагорско

Няма затворени пътни участъци

Пътните настилки в Старозагорска област се почистват и опесъчават, няма затворени пътни участъци, съобщиха за Starazagorautre от Областно пътно управление. От там предупреждават за възможни заледявания, заради ниските температури. Апелира се за повишено внимание от страна на шофьорите. Движението се осъществява без ограничения, при зимни условия.
Проходът Шипка е отворен без ограничения, проходим при зимни условия. В най-високата част от пътя, в подножието на връх Шипка, измерената температура е минус 5 градуса, с леки заледявания в този участък от пътното платно.
Сняг превалява на прохода "Републиката". Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.
Движението по АМ "Тракия" е без ограничения.
Ограничения на първокласната пътна мрежа има за път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-СтараЗагора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т по път Черноочене-Кърджали; забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова-Маказа; област Хасково: въвежда се временна организация на движението по път Димитровград-Хасково. Тя е свързана със строителството на пътен възел „Димитровград” и съоръженията на надлеза при км 38+800 от ЛОТ 2 Димитровград-Харманли на АМ „Марица”.
Движението се организира по следния начин: Ограничава се движението на тежкотоварни превозни средства над 3,5 т по път I-5 от км 279+838 до км 282+265. Те преминават от път I-5 по обходни маршрути:
- по направление Русе-Стара Загора-Хасково-Свиленград /и обратно/, отбиването е при с. Средец по път III-503 до Симеоновград и оттам по път III-554 до Харманли и включване в път I-8;
- по направление Димитровград-Хасково /и обратно/ обходният маршрут е по път III-506 до с. Горски извор и включване в път I-8.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов