Избрани Новини

Повече средства през 2015 за рехабилитация в града и селата в Дупнишко

Ще завърши ремонтът на Спортната зала в града

"Община Дупница трябваше да работи в условията на финансов запор през 2014 година. След непредвиден запор бяха изплатени близо 400 000 лв. През тази година беше приключен един дългогодишен казус за четвъртокласната пътна мрежа и над 3 млн.лв", обобщи пред Дарик кметът Методи Чимев. Той очаква началото на 2015 година да е по - спокойно.
"Темата финансов проблем на община Дупница не е от първостепенно значение, за жителите на общината е важно решаването на проблемите с осветлението, дупките по улиците, чистотата. Финансовият ресурс е крайно недостатъчен, особено в посока рехабилитация на инфраструктурата. За следващата година обаче са предвидени повече средства за рехабилитация и то не само за града, но и за селата в общината", коментира кметът на Дупница.
Това, което ще се случи през следващата година е завършване на ремонта на Спортната зала в града, финансиране от ПУДООС на водопровод за жк. "Дупница", където по проекта за "Зелена и достъпна градска среда" ще бъде извършена рехабилитация. Общината има и проектна готовност за рехабилитация на жк. "Бистрица", най - големият квартал в града.
На дупничани кметът Методи Чимев пожела здраве и надежда и повече позитивизъм.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов