Избрани Новини

Наградиха Радослав Тасков със специален плакет

Получи я за принос към развитието на бокса в Благоевград

Българската федерация по бокс награди председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков със специален плакет за изключителен принос не само в Благоевград, а и в целия Югозападен регион, съобщи Е 79.com. Лично председателят на БФБ Красимир Инински изпрати плакета в Благоевград, а той бе връчен на Радослав Тасков от шефа на боксов клуб "Пирин" отец Андон Шавулев. Както е известно, председателят на църковното настоятелство в Благоевград от дълги години е треньор по бокс и даде път на много млади таланти.

Боксът може да бъде определен като най - успешния спорт за годината у нас. През отиващата си 2014 година българските боксьори и боксьорки са спечелили в международни състезания цели 102 медала. Само от световни, европейски първенства и младежките олимпийски игри медалите са 22.

Станимира Петрова стана световна шампионка за жени, а Благой Найденов пък стана олимпийски шампион за младежи и бе избран за най - добър млад спортист на България за годината.

През 2014 година благоевградският бокс също постигна немалко. Областният център на Пиринско бе домакин на няколко състезания и се разви все по - добре като боксов център. 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов