Избрани Новини

Самотният баща, прибрал 90 000 от дарения, пак е без пари

Животът

25-12-2014, 17:44

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Евгени Стефанов от Деляновци трогна цяла България, но проиграл парите на състрадателните в казина

Самотният баща Евгени Стефанов от свищовското село Деляновци, който изхарчи 90 бона дарения за децата си е разследван за злоупотреба с доверие. Вестник "24 часа" припомни историята и разказа как живее семейството днес.  

Прокуратурата се самосезираха за случая на Стефанов след сигнали на възмутени граждани, че бедният баща всъщност проиграва събраните пари в казина в крайдунавския град. От държавното обвинение в Свищов все още чакат съдебно-счетоводна експертиза, която да посочи има ли съзнателно ощетяване на чуждо имущество, поверено му да го управлява или пази, като при това от деянието са настъпили значителни или невъзстановими щети. Разследването все още не е приключило и той не е привлечен като обвиняем.

През септември стана ясно, че самотният баща, който преди месеци трогна цяла България с историята как отглежда сам двамата си сина с 80 лв., е на път да нулира огромната сума от 90 хиляди лв., която получи като дарения. Евгени Стефанов се беше събрал с жена си Галина Колева и двете им по-малки деца и живееха в апартамент за 53 бона в Свищов. Градското жилище бе купено с дарените пари. Направен му бе луксозен ремонт, то бе обзаведено със скъпа техника. Четвъртокласникът Ангел и батко му Светослав, които в края на януари мечтаеха за нови обувки, разполагаха с персонални лаптопи, смартфони, маркови маратонки и велосипеди. Евгени се бе обзавел и с кола на старо, с която работеше към куриерска фирма.

В навечерието на светлите празници обаче се оказа, че мъжът отново е сам с двете момчета, след като майката Галя се изнесла с по-малките две деца. От месец Евгени е и без работа. Блъснал колата и нямало с какво да разнася пратките.
"От този месец получавам 85 лв. детски за момчетата, през деня ходя да работя каквото намеря.Продадох колата. Успявам пак да се оправям някак, но е много трудно след всички клевети, които се изсипаха върху мен", разказа през "24 часа" Евгени. Той обясни, че имало още 3000 лв. от даренията в детските влогове, но за да получи разрешение да ги ползва трябвало да мине съдебно дело.
"Чист съм пред съвестта си, имах нужда и всичко съм вложил, за да си устроя децата", твърди Евгени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов