Избрани Новини

Сандански рекордьор с безследно изчезнали престъпници

Измина още една година, в която кръвожадни убийци и престъпници от Пиринско си живеят спокойно

Измина още една година, в която кръвожадни убийци и престъпници от Пиринско си живеят спокойно, тъй като опитите на Интерпол да ги открие са без резултат. Сандански е градът с най-много и най-опасни престъпници, успели да измамят системата и да изчезнат без следа. Години наред Интерпол безуспешно издирва килърите Антон Петковски - Нашко и Ананас Божинов, криминлнопроявения. Иван Подгорски-Володката и психарят Костадин Тасев, пише struma.com.

Най-умен сред тях се оказа Атанас Божинов, който уби от упор собствениците на "Илинденци Мрамор" в Струмяни Панче Бобевски и Трайчо Пренджов., който успя да преметне властите "правейки се на жертва". Атанас Божинов застреля бизнесмените в дома им в Сандански, години наред по време на процеса се правеше на невинен, обвинявайки криминалистите, че са го натопили. "Невинен", обаче преди да чуе присъдата си на последна инстанция и той се изпари без следа.

Дори в Интерпол, който го издирва не са поместили негова снимка. Говори се, че Божинов е с променена външност и е неуловим. Преследването му започна от Австрия, Германия, Нова Зеландия, сега се твърди, че е в Южна Африка. Вече втора година безуспешно се издирва и санданчанинът, килърът Антон Петковски - Нашко, който успя да избяга от доживотната си присъда заради двойното убийство в благоевградското село Селище. За него имаше оперативна информация, че се укрива в Холандия, която ченгетата подадоха в Интерпол, но Нашко не бе открит.

Антон Петковски - Нашко уби през декември 2001 година пред вилата му в благоевградското село Селище бизнесмена, собственик на комплекс "Космос"в Благоевград А. Христов и минути по- късно застреля извън селото съучастника си, криминално проявеният Емил Николов- Мъдака.

След убийството Нашко си живееше в Сандански необезпокояван, тъй като, местните криминалисти тогава бяха пропуснали да го извикат като част от контингента за снемане за ДНК анализ на слюнка от маската на убиеца, намерена на мястото на престъплението. След почти 2 години неразкрито убийство, някой се сети да повика Нашко и ДНК пробите на слюнката по шапката на килъра го разкриха. Така, той бе задържан и процесът за двойното убийство продължи почти 10 години. Време, в което Нашко беше на свобода в Сандански. Няколкократно полицията предупреждаваше, че има вероятност той да се укрие, но решението бе на магистратите, които му подариха свободата и дни преди да влезе в затвора той се изпари.

Години наред Интерпол безуспешно търси и легендарниия крадец от Сандански Иван Подгорски - Вoлодката. И от него години наред няма никаква следа. Все още снимката на Володката е на страниците на Интерпол.

За смях направи системата и един жесток престъпник от Сандански, с видимо забавено умствено развитие- бащата на 2-годишния Сашко - Костадин Тасев от Сандански. Той бе осъден на 12 години затвор заради сексуални извращения с детенцето си. През януари тази година се разбра, че и той е изчезнал. Най-вероятно зад граница, за да се спаси от затвора, където такива като него -изнасилвачи, другите затворници очакват с нетърпение. В съдебна зала Тасев ревеше: "Страх ме е от затвора, там ще се гаврят с мен", забравяйки, че обвинението срещу него е заради жестока гавра с детето му. За Тасев се знае, че е в села в Гърция и работи като овчар, защо обаче все още не е заловен няма обяснение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)