Избрани Новини

"Викачите" в Банско с нови задължения, избягват неетично отношение

Промени в Наредба № 1 на Общински съвет – Банско бяха приети на неговото редовно заседание

Промените касаят предимно регламентирането на дейността на т.нар. „викачи” на територията на Община Банско. В наредбата са въведени изисквания за тяхното облекло и поведение. Търговските обекти следва да ги регистрират в общинска администрация Банско. Направените нормативни промени целят подобряване на  контрола върху дейността им и намаляване на случаите на неетично отношение към гостите на курорта, информират от пресцентъра на общината. 

На сесията бе дадена информация за извършените до момента строително-монтажни работи по проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“ от представители на фирмата изпълнител, представители на фирмата, изпълняваща техническа помощ по проекта, както и от зам.-кметът Стойчо Баненски.

Съветниците одобриха формата на управление на горски територии, собственост на Община Банско, във връзка с изисквания за управлението на общинския горски фонд съгласно Закона за горите. В тази връзка ще стартира и изработване на Горскостопански  план.

Изменена и допълнена беше Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права, както и Наредбата за определяне на размера на местните данъци.

Единодушно бяха гласувани средства за провеждането на два нови музикални фестивала в Банско, които ще се проведат през лятото на 2015 г. „Бохеми Банско фест” е фестивал за балканската музика, който ще привлече на сцената си имена от популярната и автентична балканска музика. Другият музикален фестивал е с името „Банско бийт” и ще се проведе на градския стадион. Ще бъдат привлечени изпълнители от различни стилове съвременна музика (поп, арт рок, етно музиканти, R&B), като в една от фестивалните вечери ще се акцентира върху концерт на изпълнител от световна величина.  С реализирането на двата музикални форума се цели увеличаване на дните на активния летен сезон и поставяне на Банско на картата на летните фестивални дестинации за Балканите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов