Избрани Новини

Калоферските шивачки блокираха за 15 мин. пътя София - Бургас

Животът

23-12-2014, 14:50

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Щели за протестират отново на 29 декември, за да напомнят за себе си

Служителите от ''Интендантско обслужване'' в Калофер са блокирали главен път София – Бургас за 15 минути. Това каза за Радио "Фокус"- Пловдив кметът на Калофер Румен Стоянов. По думите му, в спонтанната протестна реакция са се включили около 150 човека, като са присъствали всички работници от ''Интендантско обслужване'' и граждани на града. Към настоящия момент синдикалните стачни действия са приключили и движението по пътя се осъществява безпроблемно. Според Румен Стоянов, служителите са взели решение, ако не се изпълнят техните искания, да протестират отново на 29-ти декември, в работен ден, за да бъдат чути и забелязани. ''Следващия път протестът ще бъде по-добре организиран'', подчерта кметът на Калофер.

Недоволството е заради голяма поръчка за военни униформи, предоставена на частна фирма.

Миналия петък с проблема им лично се ангажира военният министър Николай Ненчев, който заяви, че ще се опита да анулира поръчката на стойност близо 4 млн. лв. И днес директорът на предприятието Ганчо Караджов е в столицата, където обсъжда темата със синдикалисти и експерти.

Работниците предупредиха военния министър, че ако до 29-и декември не отмени поръчката, ще преминат в ефективни стачни действия и гражданско неподчинение. Шивачките обаче не са оптимисти за решаването на проблема и нямат много вяра, че той ще бъде разрешен.

Това е поредният протест на шивачките от "Интендантско обслужване"  предприятие, в което работят 140 души от Калофер и района. Още в петък министър Ненчев призна, че поръчките са обявени от служебното правителство и се печелят от частни фирми, които след това възлагат работата на предприятието като подизпълнител. Министърът нарече тази практика безобразие.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов