Избрани Новини

Полена открива „Симитлия – Древната земя на кукерите 2015”

Това определи жребият

Кукерската група от село Полена ще открие фестивала на кукерските и маскарадните игри на 10-ти януари. Това определи жребият, изтеглен за подредбата в дефилето на кукерските групи от общината.

На работна среща на ръководители и представители на кукерските групи от общината и кметовете на населените места, водена от общинския кмет Апостол Апостолов бе дискутиран и регламентът за провеждане на фестивала.

Осем ще бъдат сборните групи от общината, които ще дефилират на традиционния кукерски фестивал. Все още тече записването за участие на гостуващи групи от страната и чужбина.

Кукерската група от село Полена са първи в дефилето, веднага след тях е една от най-младите кукерски групи в общината – тази от село Полето. Трети ще бъдат кукерите от Железница, след тях - Сборна група от град Симитли, 5-ти - с. Черниче, 6-ти - групата от кв. „Ораново” в Симитли, 7-ми поред от групите-домакини жребият определи да се представят кукерите от село Брежани, последни от домакините-кукери са тези от село Крупник, пише simitli.info.

Още днес, на жребия групата от село Черниче декларира своите амбиции за наградния фонд, който им се полага, като заявиха, че те ще бъдат дарени за каузата „ Да помогнем на Боби”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов