Избрани Новини

Много гости прие "Гранична полиция" в Кюстендил

Почетоха професионалния им празник

Служителите на РД "Гранична полиция" – Кюстендил почетоха професионалния си празник и 127 години от създаването на Гранична полиция с Ден на отворените врати, съобщи infomreja.bg.

Днес те посрещнаха много гости – колеги ветерани, ученици, граждани. Отвориха за посещение музейната си сбирка, откриха фотокът с портрети на командирите на Граничния отряд и ръководителите на професионалната структура за охрана на Българо - македонската граница "Гранична полиция", организираха и демонстрация на въоръжение и  технически средства.

Служебен хеликоптер пък направи демонстрационно облитане, гранични полицаи и куче задържаха нарушител на държавната граница, бяха арестувани лица, извършили обир в граничната зона...

Директорът Чавдар Караджов поздрави колегите и гостите по случай празника. Деца изнесоха музикална програма за пазителите на държавната ни граница. Празника уважиха областният управител на Кюстендилска област Виктор Янев и заместниците му, директорът на ОД МВР Елиан Стамболийски, ветерани от клуб "Граничар", бивши ръководители.

За добри резултати в работата и по случай празника 2 - ма служители са наградени с писмена похвала от главния секретар на МВР, 17 са наградените от директора на ГДГП, 36 са наградените от директора на РДГП.

През отиващата си година РДГП работи за повишаване ефективността на граничния контрол по българо - македонската граница, по противодействието на нелегалната миграция, противодействие на престъпленията против данъчната и финансова система.

През годината в граничната зона са задържани 121 души, граждани на трети страни при опит или нарушаване на държавната граница. Нарушителите са главно от страни от Близкия и Средния Изток и Африка. 

През ГКПП на българо - македонската граница са преминали 1 110 248 граждани и 476 536 ППС. Установени са 144 лица и 14 ППС, обявени за издирване.

330  граждани на трети страни не са допуснати да влязат в страната, тъй като не са отговаряли на условията за влизане в Европейския съюз, а 79 не са допуснати да излязат по различни причини.

На граничните пунктова при влизане в страната служителите са задържали 16.980 кг канабис и 1530 таблети – дизайнерска дрога. На изход от страната са иззети 20 100 евро фалшива валута.

Пресечена е контрабанда на 100 614 кутии цигари, 460 кг тютюн и 105 литра алкохол в граничната зона. При проведените операции са установени и унищожени 54 188 кг канабис, образувани са 40 досъдебни производства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов