Избрани Новини

Година и половина за благоевградчанин предложил трева на полицай

19-годишен благоевградчанин бе осъден на година и половина условно за притежание на наркотици

Кристиян Найденов сключи споразумение с прокуратурата за по-леко наказание, след като се призна за виновен, че е държал марихуана с цел разпространение.

Найденов е заловен заедно с други двама младежи, след като предложили трева на млад полицай. В резултат на 23-ти септември около 14.00 часа до детската площадка в градската градина на Благоевград са натръшкани на земята 19-годишният Кристиян Найденов, 25-годишният Мирослав Шамаланов и 17-годишният Емил Е. При личния обиск у тях са намерени и иззети 9 бр. топчета от станиол, съдържащи около 10 г суха, зелена тревиста маса, която е реагирала положително на марихуана, пише struma.bg.

В хода на продължилите издирвателни мероприятия, около 18:30 часа в района на закрития плувен басейн е задържан 20-годишният Хенрих Ованесян. В резултат на извършена проверка в жилището му са открити и иззети електронна везна, метална кутия и топче от станиол, съдържащи около 20 грама зелена тревиста маса, които след направен полеви тест са реагирали положително на марихуана. Криминалистите установили, че арменецът, който е от Нова Загора, дошъл отскоро да живее на квартира при приятелката си в Благоевград.

Полицаите претърсили и жилищата, обитавани от тримата благоевградчани. В дома на 19-годишния Кристиян са открити още няколко станиолени топчета с марихуана. Той си признал вината за общо 15 броя, съдържащи 6,7 грама трева, на стойност 40 лв. Тъй като е с чисто съдебно минало, прокурор Георги Качорев му предложи споразумение, което бе одобрено от съдия Атанаска Китипова.

Условната присъда от 1 г. и 6 м. е с 3-годишен изпитателен срок, което означава, че младежът трябва да спазва стриктно закона, за да не бъде активирана в ефективна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)