Избрани Новини

34 000 лева събраха на благотворителен бал в Кочан

Сатовча е единствената община в страната с учредения преди 5 години фонд за подпомагане на деца с физически и умствени увреждания

Рекордните 34 000 лева събраха в събота вечерта на организирания от Община Сатовча благотворителен новогодишен бал кметове, общински съветници, бизнесмени и много местни жители, съобщи infomreja.bg.

Сатовча е единствената община в страната с учредения си преди 5 години фонд за подпомагане на деца с физически и умствени увреждания, както и на деца и абитуриенти - сираци.

В благотворителната кампания както всяка година активно участваха и учители, директори на училища и детски градини, както и ученици от учебните заведения в община Сатовча.

Дори и най - малките тази година също дадоха своя дан.

На благотворителния бал, който се проведе в заведение в село Кочан, децата представиха невероятни изпълнения, предоставиха свои рисунки и изработени от тях предмети, които без изключение бяха разпродадени на търга.

Лично кметът Арбен Мименов се включи в благотворителния търг, на който на рекордни цени бяха продадени ръчно изработени картини от пясък, бродирани гоблени и още много други сувенири и предмети.

Всяка година сумите от дарителската кампания за нуждаещите се от помощ и милосърдие деца на община Сатовча се увеличават прогресивно, което според кмета Арбен Мименов е сигурен знак за добротата и съпричастността на хората към здравословните и други проблеми на малките жители на общината.

С учредяването на общинския фонд за 1 лев преди 5 години общинският управник на Сатовча Арбен Мименов постави началото на благотворителната инициатива, благодарение на която всички жители на общината - от децата до възрастните, вече са съпричастни към съдбата на нуждаещите се от средства за лечение болни с трайни физически и умствени увреждания деца до 16- годишна възраст.

"Това, че всяка следваща кампания събраната сума се увеличава значително е и нашата мотивация да продължаваме благородната кауза. Вашето милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастност, вашата щедрост ще накара толкова много лица да се усмихнат и тази година. Помощта ви ще стопли сърцата на децата сираци и на децата с увреждания от община Сатовча. Помощта ви е безценна и достойна за уважение и преклонение. Сърдечно благодаря на всички, дали своя принос за малката усмивка, появила се на лицето на тези деца, за надеждата, че доброто живее в нас, за това, че за поредна година заедно успяхме да ощастливим децата, имащи нужда от малко подкрепа и много обич. Благодаря ви, че бяхте благодетели на кампанията, че бяхте част от инициативата в помощ на децата сираци от община Сатовча", бяха думите на благодарност от кмета Мименов към препълнения с дарители ресторант в с. Кочан.

По време на кампанията през 2010 година бяха събрани 12 555 лв., с които бяха подпомогнати 73  деца. През 2011 година бяха подпомогнати 86 деца със събраната сумата от 15 390 лв.

През 2012 година парите от благотворителния бал надхвърлиха скромните очаквания на всички, като достигнаха 20 840 лв. Със сумата бяха зарадвани 86  деца от цялата община. През 2013 година кампанията набра средства в размер на 27 943 лева, дарени в помощ на 123 деца, сред които и 25 студенти без родители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов