Спиро Дебърски и Костадин Динчев са новите почетни граждани на Благоевград

Съветниците бяха поздравени от коледарчета

На редовната  сесия на ОбС - Благоевград, която бе и последна за тази година, местните парламентаристи бяха посрещнати от коледарчета от ОДЗ № 4 в Благоевград. Те изпълниха коледни песни и танцуваха. Кметът д-р Камбитов ги приветсва с думите: „Нашите деца са най-хубавите!“ и допълни: "Като ги гледам, съм спокоен за бъдещето на ансaмбъл "Пирин", имат достойни последователи!"

Децата подариха коледни венци на кмета д-р Атанас Камбитов, на заместник-кметовете Антоанета Робева и Валери Смиленов и на председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков. Раздадоха на всички и коледна питка с късмети.

На днешната сесия бяха присъдени две звания "Почетен гражданин" . Първото отличие бе  за  благоевградския футболист Спиро Николов Дебърски. Той благодари на кмета Камбитов за усилията, които полага за Благоевград и пожела както на кмета, така и на Общинския съвет да продължават все така усърдно да работят за подобряването на нашия любим град.

Второто отличие бе за  преподавателя в ЮЗУ "Неофит Рилски"  Костадин Динчев  за особени заслуги и по случай кръгла годишнина. Професор Динчев се обърна към аудиторията с цитат от "Хъшове": "Благодаря ви, мили братя, за честта!"

Като първа точка от дневния ред съветниците утвърдиха с отчета за изпълнение на Бюджет 2013.

Полемика предизвика предложението относно одобряване на План -сметка за 2015 г. от Закона за местните данъци и такси. В крайна сметка предложението бе прието.

Предложението относно определяне размера на такса битови отпадъци за 2015г. бе прието с 25 гласа „за“, 7 „против“  и трима „въздържал се“ “, а кметът Камбитов припомни, че Благоевград продължава да бъде градът с най- ниски такси за битови отпадъци и тази тенденция ще се запази.

Общинските съветници определиха днес единодушно предложение, изготвено от Росен Начев, председател на Съюза на таксиметровите превозвачи в Благоевград. Предложението е за определяне на точния брой таксиметрови автомобили на територията на общината,  като техният брой да бъде 500.  Начев увери, че с приемането на това предложение ще се подобри качеството на таксиметровите услуги в Благоевград, а градът ни ще остане с най-добре организирана и най- евтина услуга в страната.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен