Избрани Новини

"Благотворителен Дядо Коледа“ в Благоевград

Кампанията се провежда от студенти от Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Провежда се коледна кампания „Благотворителен Дядо Коледа“ на студентите от Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, подкрепени от община Благоевград. Вече има над 80 заявки в Културно-информационния център за посещения на частни домове, съобщиха от пресцентъра на общината.
За да зарадва своето дете и другарчетата в групата му, майката Гергана Костадинова от Благоевград организира родителите на децата от  втора „А“ група на целодневна детска градина „Алени макове“ в Благоевград. Днес при тях дойде не само най-обичаният старец, но и Снежанка, джуджетата и техният любимец –кучето Чери, което замества еленчетата.
Цялата коледна свита се изсипа в детската градина при нетърпеливите деца от втора група. Те пяха и рецитираха коледни стихчета на Дядо Коледа. На свой ред белобрадият старец ги зарадва с подаръци, като ги извикваше поименно, а малчуганите с огромна радост сядаха в скута му, за да се снимат с него.
С  инициативата „Благотворителният Дядо Коледа“  община Благоевград и студентите от ПИФ се обединиха за благотворителната кампания на община Благоевград „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!“.  Всички събрани средства от посещенията на Дядо Коледа по домовете отиват за лечението на ученика от НХГ „Св.св. Кирил и Методий” Михаил Николов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов