Избрани Новини

366 решения е приел Великотърновският общински съвет тази година

Общо 75 заседания е провели Великотърновският общински съвет от началото на настоящия мандат, до 10 декември тази година, когато бе последната извънредна сесия. За това време старейшините са приели 1341 решения.

От началото на 2014 г. до сега са проведени 16 заседания, от които 11 редовни и 5 извънредни. На тях са приети 366 решения. Това отчете председателят на ВТОбС Николай Ашиков. 

С 25 решения Великотърновският общински съвет приема изцяло нови наредби и актуализира действащи свои документи, отчете председателят му Николай Ашиков. Той уточни, че взетите през периода от началото на годината до 10 декември решения на местния парламент могат да се класифицират в няколко направления. 
25 са решенията, касаещи общинския бюджет и инвестиционната програма. Толкова са утвърдените становища и в сферата за предоставяне на социални услуги. Утвърден е годишният план за развитие на социалните услуги за 2015 година, приети са отчетите за предишните две години, както и отчета за изпълнение Програмата за детето за 2014 година. Приет е и Планът за интеграция на българските граждани от ромски произход. В направлението образование, наука и култура местният парламент е взел 20 решения, сред които и утвърждаване на натуралните показатели по проекто-мрежата на учебно-възпитателните заведения в община Велико Търново за учебната 2014-2015 година.   
   За потвърждаване на участие в Програми и проекти Великотърновският общински съвет има 10 становища. От тях три са за утвърждаване на Общински план за развитие на Община Велико Търново за периода до 2020 година, Концепция за пространствено развитие на общината за същия период, както и „Правила и методики за мониторинг, контрол и оценка на изпълнените политики”, информира председателят на местния парламент Николай Ашиков. 
В сферата на приватизацията съветниците са приели 27 решения. Най-много – 110 становища, има от общински сесии за разпореждане с общинска собственост. С 34 от тях е дадено съгласие за обявяване на публични търгове за продажба на имоти, а с 29 решения се потвърждава отдаване под наем на имоти, сочи статистиката. 25 решения са взети по устройство на територията и транспорт. За дейността на търговските дружества с едноличен собственик на капитала Община Велико Търново и общински съдружия са приети от съветниците 27 решения, сред които и информации за дейността на дружествата. Зимната подготовка и   състоянието на язовирите и речните корита са обсъждали още на сесиите си местните парламентаристи. Те са утвърдили на свое заседание и кандидатите за съдебни заседатели в Окръжния съд. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов