Избрани Новини

Над 204 милиона са усвоени в Благоевградска област по oперативни програми

Област Благоевград се нарежда на трето място по изпълнение на оперативните програми за периода 2007-2013 г.

Областният управител Бисер Михайлов оглави два комитета за наблюдение на оперативните програми и две тематични работни групи за разработването им за периода 2014-2020 г. Това стана на съвместно заседание, на 16 и 17 декември, на  Регионален съвет за развитие и на Регионален координационен  комитет на Югозападен район. Участие взеха представители на министерства, областни управители кметове на общини, общински съветници, представители на национално представените организации, синдикати, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация- Благоеград.
Областният управител на Благоевградска област беше избран за титуляр на Комитет за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., негов заместник е кмета на община Банско Георги Икономов. Изборът на Бисер Михайлов за титуляр на Комитет за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда“ е заради факта, че област Благоевград се нарежда на трето място, след София град и Софийска област, по изпълнение на Оперативните програми за периода 2007-2013г. Усвоените средства по ОП „Околна среда“ са в размер на 204 400 885 лв. Реализираните по мащабни проекти са: „Подготовка на инвестиционен проект на Регионално депо - Разлог и предприятие за предварително третиране на отпадъци“; Техническа помощ за инвестиционен проект „Изграждане на втора клетка за регионално депо за твърди битови отпадъци за общините Сандански, Струмяни и Кресна“; „Проектиране на напорен водоем 7 000 куб.м. за подобряване водоснабдителната система на гр. Благоевград“; „Реконструкция и модернизация на водоснабдителна и канализационна мрежа в кварталите „Струмско“, „Грамада“ и „Баларбаши“, както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV микрорайон на Благоевград“ и „Реконструкция на ГПСОВ гр. Благоевград, и изграждане на канализация и водопровод по бул. „П. Яворов“ гр. Благоевград“.
Бисер Михайлов поема като титуляр на РСР и Комитет за наблюдение на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., негов заместник е кмета на община Радомир Р. Иванова.
Като представител на изпълнителната власт реализиращ секторните политики на местно ниво и координиращ изпълнението на Областната стратегия за развитие и в частност на общинските планове за развитие, Бисер Михайлов беше избран и за титуляр на две тематични работни групи за разработване на оперативните програми за периода 2014-2020г. – по Оперативна програма „Региони в растеж“, чиято основна цел е осигуряване на устойчив и балансиран икономически растеж и създаването на нови работни места чрез инвестиции в сферата на енергийната ефективност, индустриалните зони, туризъм, пътна инфраструктура и по  Програма за Трансгранично сътрудничество Република България - Република Македония. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов