Избрани Новини

Веселина Алинска след Евро 2014: Доволна съм, че изобщо завърших

Състезателката на клуб „Рилски атлет“ сподели, че това е най-тежката дисциплина в атлетиката

Представителката на самоковския клуб „Рилски атлет“ Веселина Алинска премина през най-трудното състезание в кариерата си – европейското първенство по крос кънтри в местността Широката поляна край Боровец, съобщава viaranews.com. Алинска завърши 61-ва в бягането при девойките по 3857-метровата дистанция, а след финала усмивката не слезе от лицето й. Любопитното е, че важна роля за подготовката на трасето имаше личният треньор на Веселина – Костадин Чифлиджанов.

 - Веси, какво е чувството да се състезаваш на домашна сцена?

– Да мериш сили пред родна публика, е уникално изживяване. Всички те подкрепят и знаеш, че каквото и да стане, ще са до теб. Много близки и познати ми вдъхваха постоянно кураж край пистата и това ми даде сили да продължа да се боря до последно. Благодарна съм им!

- Доволна ли си от представянето си?

– Да, доволна съм, все пак това не е моята коронна дисциплина. Това е най-тежката дисциплина в леката атлетика! Мисля, че се справих според възможностите си. Ако трябва да съм честна, на това тежко трасе не съм очаквала кой знае какви резултати.

- Състезателната дистанция наистина бе много тежка…

– Така е, трасето е направено точно за дисциплината крос кънтри. В началото дори си мислехме с останалите момичета, че по време на шампионата ще бъде много студено и ще има повече сняг. Но предварителните ни очаквания не се сбъднаха. В един период от подготовката пистата бе много кална, но в крайна сметка организаторите се справиха и всички участници бягаха бързо.

- Какво стана със съотборничката ти Ивана Аджова, която не можа да завърши?

– Ивана има здравословен проблем и така се случиха нещата, че просто спря по време на бягането и не можа да продължи. Дори се наложи да я свалят с линейка към Самоков.

- Добре ли е в момента?

– Да, в момента е вкъщи и се чувства доста по-добре.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов