Избрани Новини

Цецка Цачева връчи почетен плакет на проф. д-р Кино Лазаров

Изявеният български юрист от Долни Дъбник получи поредно признание

Председателят на парламента Цецка Цачева връчи на 16 декември 2014 г. почетен плакет на Народното събрание на изявения български юрист и уважаван специалист в областта на административното право и процес проф. д-р Кино Лазаров.

„Имам удоволствието да Ви подаря този знак с огромен респект към Вас и изразявайки благодарността на множеството Ваши ученици”, обърна се председателят на Народното събрание към професора. Цецка Цачева отбеляза, че се отнася с голямо уважение към научната и преподавателската дейност на проф. Лазаров и подчерта, че той е сред авторите на действащия Административно-процесуален кодекс. Председателят на парламента посочи, че с удоволствие би се запознала с поезията на проф. Лазаров, защото вярва, че тя е израз на неговата богата душевност и вътрешна красота.

„За поезията има време, тя е по-дълга от закона”, отвърна изтъкнатият юрист. На срещата Маргарита Стойчева, председател на Общинския съвет на Долни Дъбник, съобщи решението на съвета от 21 ноември 2014 г., с което проф. д-р Кино Лазаров е обявен за почетен гражданин на общината.

Приемете званието като символ на вечната връзка с родния Ви град, обърна се тя към изявения юрист. Кметът на Долни Дъбник Борислав Станимиров пожела на проф. Лазаров здраве и посочи, че удостояването му с почетното звание е морална награда за неговия достоен труд. Юристът получи почетният знак на Долни Дъбник и знамето на общината.

Проф. д-р Кино Лазаров е роден през 1933 г. в Долни Дъбник. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет, след което 9 години е съдия в Плевенския районен съд. Завършва редовна аспирантура по административно право и административен процес в Института за правни науки при БАН, под научното ръководство на акад. Петко Стайнов. Той е един от доайените на Юридическия факултет на Пловдивския университет. Бил е член на три консултативни съвети по законодателство към Народното събрание, както и един от членовете на комисията по изготвяне на Конституцията, автор е на множество научни съчинения в областта на административното право и процес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов