13-годишно момиченце почина след като сънува, че потъва в тунел без изход

Историята на болното от детска церебрална парализа и хронична сърдечно-дихателна недостатъчност дете е покъртителна

3 дни след като сънува как потъва в тунел без изход, 13-годишно момиче от село Склаве издъхна вчера сутринта в детско отделение на санданската болница.

Историята на болното от детска церебрална парализа и хронична сърдечно-дихателна недостатъчност дете е покъртителна, пише struma.bg. За нея неотлъчно се грижела баба й Виолета-Рупка от с. Склаве, тъй като майката има бебе и други деца.

Преди около 3 месеца малката Христина е настанена в санданската болница с пневмония. Тогава медиците, предвид тежкото състояние на детето, го транспортирали с линейка до софийска болница за специализирано лечение. След седмица Христина е изписана с указание на лекуващия лекар към бабата да продължи 6-месечно лечение с медикаменти. След свършването на първата опаковка с хапчета обаче лечението било прекъснато, без близките да подозират, че състоянието на момичето ще се влоши, разказаха запознати с трагедията.

В началото на миналата седмица малката Хриси е докарана в болницата в критично състояние, като баба й разказала, че от няколко дни внучката й е спряла да се храни и е в тежко състояние. Медиците веднага реанимирали детето, като през целия му престой то е било с кислородна маска, но в съзнание и адекватно.

В петък 13-годишното дете започнало насън да маха с ръце и да вика. „Помощ, умирам...“. Бабата изпаднала в шок. Извикан е екип от Спешна помощ. Лекарите в детско отделение се видели в чудо на кого по-напред да помагат. След като стабилизирали и бабата, и детето, бабата разказала пред болничния екип, че внучката й разказала, че сънувала тунел, в който паднала и не можела да намери изход да излезе.

Въпреки положените усилия на лекарския екип и всеотдайността на грижовната баба, 13-г. момиче вчера издъхна.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен