Избрани Новини

Камера може и да е "уловила" Петко Сертов край Петрич

На паркинга пред “Самуилова крепост” нямало камери за видеонаблюдение

Камера на Агенция “Пътна инфраструктура”, която е на няколко километра след Петрич в посока към ГКПП Златарево, би трябвало да е записала преминаването на колата на Петко Сертов, ако в събота той е бил в парк-музей “Самуилова крепост”, предположи екскурзоводката Юлия Маркова.

Преди три дни тя съобщи пред вестника, че е видяла на 6 декември двама мъже, единият от които приличал на изчезналия шеф на ДАНС.

По сигнал на “24 часа” полицаите прегледаха записите от всички 35 камери, но се оказа, че те се пазят само седмица и се самоизтриват. На паркинга пред “Самуилова крепост” нямало камери за видеонаблюдение.

“Двамата бяха първите посетители за деня. Пред прозорчето, където се плаща входната такса, бе застанал точно човекът, когото после оприличих на г-н Сертов. Другият бе малко встрани и не го видях добре. Имам навик да гледам хората директно в очите, погледът му бе запомнящ се. Не поискаха екскурзоводска беседа”, разказа Маркова. В първия момент тя си помислила, че е възможно това да е бившият служебен вътрешен министър Йордан Бакалов. На следващия ден, когато медиите пуснаха новината за изчезването на Сертов и негова снимка, Маркова вече била почти сигурна, че това е той. Бил с тъмни дрехи и тъмен каскет, същия, с който е на част от снимките.

“Никога не съм виждала г-н Сертов на живо. Само от снимките по медиите. Не мога да бъда 100% сигурна, но визуалната прилика е голяма. Надявам се да е жив и здрав”, допълни Маркова.

“Дори и няколко дни по-рано да бях сигнализирала, пак щеше да се окаже, че няма записи. На паркинга нямаме камери, защото той не е част от нашата собственост. Нашите камери са поставени с цел да не се допуска вандали да поругават мястото”, обясни Маркова. От сградата, където тя работи, се вижда малка част от паркинга.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)