Избрани Новини

Община Дупница получи блокираните близо милион лева

Община Дупница получи днес по сметките си всички пари блокирани в КТБ

977 125 лева е общата сума, която трябваше да бъде преведена до 4- ти февруари следващата година, но за Община Дупница това се случи далеч преди крайния срок Двуседмичните разговори и срещи в Министерство на финансите от страна на кметският екип на Община Дупница, в лицето на кметът Методи Чимев и зам.кметът по икономическите въпроси Олга Китанова дадоха резултат, информират от пресцентъра на община Дупница. По сметката днес са постъпили в пълен размер всички пари на детски градини, училища и други блокирани във фалиралата банка.
"Бяхме настоятелни в разговорите си и срещите, защото знаем каква нужда изпитват от тези пари най-вече в образователната система. За наша радост срещнахме разбиране и парите са вече факт. Използвам възможността да благодаря на министъра на финансите г-н Горанов, че разбра нуждите ни в този момент", коментира зам.- кметът Китанова, цитирана от "Дарик".
777 521 лева са парите само на учебните заведения и за учебници, 39 325 лв. на детските градини, а останалите са за други второстепенни разпоредители и общината.
"От утре ще започнем с преводите по сметките на всички. Най-важното е, че в образователната система ще посрещнат новата година без финансови проблеми", допълни Китанова



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)