Избрани Новини

Софийските митничари задържаха 1.2 млн. къса контрабандни цигари

Произведената в България стока е трябвало да отпътува за ЕС

1,2 млн. къса контрабандни цигари, предназначени за европейския пазар, задържаха в София митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична. Цигарите, укрити в добре опакована и палетизирана стока, са задържани в момента на натоварването им в превозно средство, което е трябвало да отпътува за страна от ЕС. Задържани са общо 1,2 млн. къса цигари, съобщиха от Агенция "Митници".

Цигарите са били предназначени за страна от ЕС и по предварителни данни са произведени на територията на България.

Бързото взаимодействие с партньорската служба в другата държава членка на ЕС е дало възможност да бъде осветлена и организацията при получаване на контрабандните стоки.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Столична.

В други два случая в последните дни служителите от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Столична извършват две проверки на автомобили, управлявани от лица, за които е събрана информация, че извършват незаконни действия с акцизни стоки.

При извършените проверки в двата автомобила са открити цигари без бандерол. В рамките на образуваните досъдебни производства са извършени претърсвания на два адреса, в които лицата са съхранявали акцизните стоки. Задържани са над 60 000 къса цигари без бандерол.

Работата по случаите продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов