Избрани Новини

Машинистът, който спаси 95 души от изгорелия влак, не се чувства герой

Мъжът твърди, че просто е направил това, което трябва

Машинистът на изгорелия край Мурсалево влак Димитър Христов разказа за инцидента пред bTV. Мъжът твърди, че просто е направил това, което трябва, спасявайки всички пътници и не се чувства герой.

Инцидентът стана в четвъртък вечерта по направлението Кулата-София. Влак се блъсна в паднал на релсите камион. Пътниците, които били близо 100, са изведени от служителите на БДЖ. Машинистът е скочил в движение при инцидента, а после е помагал при извеждането на хората. При катастрофата пострадаха двама души, пътували в камиона. „В такъв момент няма време да мислиш, адреналинът ти се покачва, просто правиш нещата както трябва, няма как”, каза Христов.

„Не се смятам за герой - всеки един колега ще направи същото в такава ситуация. Такава ни е работата”, категоричен е машинистът.

В събота от БДЖ съобщиха, че награждават машиниста Димитър Христов и служителите от превозната бригада на изгорелия влак № 5624 с парични награди и грамоти за проявения изключителен професионализъм и навременни действия, благодарение на които са предотвратени човешки жертви.

„За отговорното изпълнение на служебните задължения, както и за оказаното съдействие при организиране на извеждането и евакуацията на пътниците при инцидента с бързия влак Благоевград – София, ще бъдат наградени Димитър Христов, локомотивен машинист; Кирил Стефанов, началник влак; Васил Джартов, кондуктор”, посочват от БДЖ.

Във влака пътуваха 95 души, които незабавно бяха евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. Сред пътниците няма пострадали.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)