Избрани Новини

Изкоп погреба 48-годишен мъж

Трудовата злополука е станала вчера в Силистра

48-годишен мъж е затрупан в изкоп в Силистра и е загинал, съобщиха от Инспекцията по труда, чиито специалисти продължават разследването по случая, цитирани от радио Шумен.
Инцидентът е станал в късния следобед вчера при полагане на канализационна тръба в изкопа. Работниците е трябвало да изравнят пясъчната възглавница върху тръбата. По първоначални данни те са били в неукрепен участък на изкопа, когато се е срутила земната маса. От Инспекцията по труда не съобщават причините да не е укрепен участъкът, тъй като не е завършено разследването. Инцидентът е станал при излизането на работниците от изкопа. Пристигналият на мястото лекарски екип само е констатирал смъртта на човека.
По данни от Инспекцията по труда през тази година в Силистренско са регистрирани три трудови злополуки, при които загиват хора – две в Силистра и една – в Дулово. Причините за злополуките са свързани с неспазване на основни норми за здравословни и безопасни условия на труд – неизползване на лични предпазни средства, неразработени инструкции и нередовно провеждане на инструктаж.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов