Избрани Новини

УМБАЛ-Плевен подкрепя декларацията срещу насилието над лекари

За нападането и посегателствата над медицински лица трябва да се доведе до по-тежки присъди, уточняват от Асоциацията

От УМБАЛ “Д-р Георги Странски” съобщават, че са се присъединили към декларация на Асоциацията на Университетските болници срещу насилието над лекари. В декларацията се казва, че дискусията по този въпрос е изключително важна и трябва да се вземе решение. От плевенската болница ще подкрепят всяка мярка, която ще доведе до промяна и спокойствие при изпълнението на задълженията.

За нападането и посегателствата над медицински лица трябва да се доведе до по-тежки присъди, уточняват от Асоциацията. По тази причина те настояват за прилагане на закона с цялата му строгост, за налагане на наказания за всеки, който посяга на друг човек, в това число и над лекар. „Трябва да гарантират сигурността на работещите в Спешна помощ, в спешните отделения, в болниците”, настояват медицинските специалисти.

От Асоциацията подчертават, че приветстват всички усилия, които целят да се намерят механизми за гарантиране по-спокойната и сигурна работа на българските лекари. Плевенските им колеги убедително застават зад тази позиция.

„Подкрепяме категорично намеренията на министъра на здравеопазването Петър Москов за осигуряване на присъствие на охранителна полиция, заедно с медицинските екипи в конкретни невралгични точки, където влизат екипите на Спешна помощ“, завършват обръщението си към обществеността от Асоциацията на университетските болници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов