Избрани Новини

Разлог сред "Градове на бъдещето"

Kметът Герчев направи презентация

Инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог участва в българо-италиански форум „Градове на бъдещето: италиански и български опит за развитието на общините. ” По време на форума, който се проведе в София, кметът Герчев сподели опита на община Разлог по проекти, директно финансирани от Европейския съюз. Именно община Разлог бе избрана и поканена да представи успешната работа на България по изпълнение на такива проекти.

Във форума участваха Н. Пр. Марко Контичели - посланик на Италия в България, Пиетро Луиджи Гиа - председател на Конфиндустрия България, Тодор Попов - председател на УС на НСОРБ, Силвия Георгиева - управител на НОСРБ – Актив и Роберто Маскали - директор на Конфинсустрия България.

Община Разлог има зад гърба си 2 изпълнени проекта с международно участие по програма ИНТЕРРЕГ IV С, съответно MMOVE (Управление на мобилността в Европа) и EPTА (Европейски модел за обществен транспортен орган). Тяхното представяне успя да впечатли както домакините на форума, така също и италианските гости, които не спестиха своите адмирации за идеите и инициативите, предприемчивостта и професионализма на Община Разлог. Кметът Герчев получи и поздравления за усилията за реализиране на нови проекти с обществена и социална значимост и подобряване живота на хората.

Форумът „Градове на бъдещето” бе част от работната програма на Националната годишна конференция на местните власти, чийто домакини бяха „НОСРБ – Актив” и Сдружението на италианското предприемачество „Конфиндустрия България”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)