Избрани Новини

Пробация за кадър на Спортното, хулиганствал и тормозел ученици

„Идиоти, диваци”, „Вашта мама”, „Вашта мама, ще ви пребия”, крещял дванайсетокласникът из класните стаи

Т.С.Т. който е ученик в 12-ти клас в Спортното училище в Плевен, осъждан, е получил пробация заради хулиганско поведение. Наказанието идва след споразумение между страните за прекратяване на производството, се посочва в документите по делото.

През периода 15.09.2014 година - 17.11.2014 година включително, в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - в сградата на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Професор Асен Златаров”- Плевен, по време на учебни занятия, отварял и блъскал входните врати на учебните кабинети и рушал учебно имущество в двора на гимназията. В Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване пък влизал в класните стаи, крещял и отправял нецензурни думи, псувни, заплахи и обиди: „Идиоти, диваци”, „Вашта мама”, „Вашта мама, ще ви пребия”.

На 12-класникa му е наложена пробация -  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година; както и „Обществено порицание”, което да бъде изпълнено чрез прочитане по радиовъзел Спортно училище „Георги Бенковски”.

Разноски по делото не са направени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов