Избрани Новини

Спортните клубове в Дупница ще получават пари по нова наредба

Средствата ще зависят от успеха на състезателите в клубовете

Нова Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове ще регламентира получаването на субсидии от общината. Наредбата трябва да бъде приета от ОбС Дупница. Документът е внесен от общинският съветник Иван Шопов, който е председател на ПК по образование, култура и спорт в ОбС, предаде Дарик.
Средствата за клубовете ще се определят от резултатите на техните състезатели в Международния и Държавния спортен календари. Призовите места в класирането ще носят определен брой точки, по които ще се изчислява и исканата субсидия. Освен това клубовете трябва да са регистрирани в Националния регистър на спортните организации, да водят активен тренировъчен процес, да участват в състезания и да нямат задължения към държавата и общината.
Вносителят на докладната записка счита, че при действието на досегашната Наредба не е справедливо и коректно разпределението на отпуснатите средства. Също така не са предвидени средства за развитие на ученическия спорт. Предложената Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Дупница предвижда освен развитие на масовия и майсторски спорт, финансиране и на ученическия спорт. Според Иван Шопов новата наредба следва да доведе до по ефективна дейност на спортните клубове и развитие на ученическия спорт.Според същата наредба 2 500 лева годишно, еднократно ще отпуска община Дупница на Общинския мажоретен състав. Той е вписан към спортните клубове,  а финансирането е гарантирано. Средствата са предвидени за купуване на уреди и пособия, сценични екипи, организация и участия във фестивали.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов