Избрани Новини

Работилницата на Дядо Коледа отвори врати в община Благоевград

Работилницата на Дядо Коледа за трета поредна година отвори врати във фоайето на община Благоевград

Децата бяха посрещнати от директор Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова, която изрази радостта си отново да види фоайето, изпълнено с детски гласове и с талантливи деца.

Обединен детски комплекс бе подготвил и кратка приветствена програма. Децата от Детска вокална формация „Мая” пяха коледни песнички, а талантливите коледари от първи клас на ІХ ОУ „Пейо Яворов” разказаха какви са традициите на Коледа и коледуването, информират от пресцентъра на общината.

Малчуганите заедно извикаха Дядо Коледа. Той дойде придружен от неговите добри джуджета, които през следващите дни ще помагат в работилницата. Както всяка година, така и тази Лидия Обретенова ще ръководи и напътства  „джуджетата” в изработката на коледни картички, елхи, подаръци, украса и ще предава традициите на младите благоевградчани.

Коледната работилница на Дядо Коледа ще се провежда по график във фоайето на община Благоевград. Всички изработени материали ще бъдат предложени в Коледния базар, като средствата от тях ще отидат в подкрепа на ученика от НХГ „Св.Св.Кирил и Методий” Михаил Николов, който пострада при нелеп инцидент и са необходими средства за лечението му в чужбина.

Тази година коледната програма на община Благоевград преминава под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)