Избрани Новини

Дядо Коледа и мажоретки запалиха светлините на елхата (снимки)

Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото и на Коледно-новогодишния фестивал

Кметът на Русе Пламен Стоилов запали светлините на 13-метровата елха в центъра на града, която бе озарена от фойерверки. Изкуственото коледно съоръжение е с LED-осветление, с диаметър шест метра в основата, а звездата на върха на конструкцията е с размери 1,5 метра.

Преди това под звуците на Общинския духов оркестър на сцената пристигна и Дядо Коледа, който бе съпровождан от мажоретки.

Участие в церемонията взеха изпълнители от детска вокална група „Слънце”, формация за модерен балет „Мираж”, танцьори от ФТА „Русчуклийче” и други състави от Общински младежки център за култура и изкуство /ОбДЦКИ/. Танцова група „Вакали” направи ефектно светещо шоу.

В центъра на града има още две украсени елхи- 14-метров живорастящ смърч пред Доходното здание и шестметрово изкуствено коледно дърво, което се намира на площад "Хан Кубрат".

Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото и на Коледно-новогодишния фестивал, който и тази година ще бъде изпълнен с най-различни събития. Сред акцентите в него е международният фестивал на ледени скулптури "Русе Айс Фест", чието начало ще бъде поставено след два дни. В него участие ще вземат десет професионалисти по леден карвинг - освен от България ще има скулптори и от Канада, Испания и Русия.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов