Избрани Новини

Грейна елхата в Гоце Делчев

Събитието се състоя на централния площад „Гоце Делчев”, който бе препълнен с хора

Традиционното тържествено запалване на светлините на коледната елха в Гоце Делчев и тази година се превърна в незабравим празник за най-малките жители на града.

Събитието се състоя на централния площад „Гоце Делчев”, който бе препълнен с хора. Тази година, община Гоце Делчев подари на децата и още едно незабравимо преживяване – посрещането на Дядо Коледа и Снежанка на площада в града, които присъстваха на целия празничен концерт и станаха свидетели на запалването на светлините на елхата.

По традиция, в програмата участваха деца от всички детски градини в гр.Гоце Делчев, а така също детски хор „Акварели” с ръководител Людмила Курдова и Танцова школа „Виваденс” с ръководител Ани Лефтерова, информират от пресцентъра на общината.

Спазена бе създадената традиция в община Гоце Делчев, светлините на коледното дръвче да бъдат запалени от ученик, който е постигнал големи успехи в учебната и извънкласната дейност. Честта тази година получи Борислава Николова Пеева - ученичка в 7 клас на Второ ОУ „Гоце Делчев”.

През последните 2 години Борислава винаги е заемала призови места на Областния кръг на олимпиадата по Български език и литература. През учебната 2013/2014 година е участвала в Националния кръг на олимпиадата по руски език в гр. Стара Загора, където е представила достойно Благоевградска област и Второ ОУ, постигайки много добър резултат. Борислава Пеева взе участие и в Международния конкурс по руски език за млади читатели „Живая классика”. За постигнат отличен успех и достойно представяне на олимпиади и състезания, по случай Деня на славянската писменост и българската култура – 24 май, тя бе наградена с плакет от кмета на община Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов